Menu

Holbæk B&I vs Ishøj IF

Kampreferat ved Janus Blond
Holbæk B&I vs. Ishøj IF den 27. oktober i Holbæk Sportsby

Uha det er altid svært når man får en røvfuld. Er det i en mørk gyde gør det fysisk ondt, er det på fodboldbanen kan man også få nogle fysiske skrammer, men det er, mest de mentale sår der fylder bagefter.

Som træner rodede jeg lidt i såret lige efter kamp og var skuffet, sur og frustreret over, at vi tabte 4-1. Mest fordi vi spillede en fin 1. halvleg, hvor vi med en lille smule mere koldblodighed, kunne være gået til pausen med en føring. Så så jeg også et HB&I mandskab der kom godt ud og skabte et par muligheder i de første 10 min, men derefter var det en stor nedtur.

Man kan tackle situationen forskelligt som træner, man skal bare huske at de spillere der sidder helt slukøret i omklædningen, absolut ikke havde drømt om denne situation. Derfor skal man tænke sig om, hvad der i den givne situation har den bedste effekt i forhold til den kommende træningsuge, samt kamp.

Disse overvejelser går på.

  1. Har man et godt nok overblik, så man kan være objektiv og ikke være for meget i en subjektiv, negativ følelse. (Det er man sjældent kort efter kamp)
  2. Er der nogle af spillerne man kan tale direkte til, eller skal alt omtales som holdet
  3. Hvilket spillermaterialer, skal du bruge til næste kamp
  4. Hvis en spiller skal bruges til næste kamp, skal spilleren ikke trykkes, så spilleren ikke er i stand til at præstere næste gang eller i den kommende træningsuge. Så er det måske en samtale dagen efter, hvor pulsen er faldet for træner samt spiller.
  5. Samtidig er der nogle af andre spillere, der måske synes, at en eller flere burde have af vide, at det der blev præsteret, ikke var godkendt generelt eller i situationen.

Hvad pokker skete der så?

Som jeg så det, laver vi nogle individuelle fejl på mål 0-1 målet krydret med positioneringsfejl. Vi har nogle aftaler, der skal opfyldes, så de spillere der er tæt på hinanden, ved hvad der forventes i givne situationer. Men da vores spillere heldigvis ikke er robotter, så sker det, at der nogle gange bliver valgt en anden løsning. Når det sker, skal man næsten altid have for øje, at man skal erobre bolden eller score/skabe en stor chance ellers bliver holdet sårbart. Dette er hovedårsagen til 0-1 at der tages et initiativ med bedste intentioner, men at de omkringværende spillere ikke er med på. Derfor ser vi skidt ud taktisk og positioneringsmæssig på 0-1 målet.

Mål nr. 2 er en individuel fejl, som sker i fodbold på alle niveauer og irritere helt sikkert mest den spiller der er primærperson.

At vi kommer på 1-2 er jo fantastisk. Men når Ishøj så spiller deres begyndelsesspark bagud, slår en lang bold frem, HB&I clearer og den bold bliver generobret og ligger nede i kassen 40 sek. efter vi har scoret 1-3, så har vi lært på den hårde måde, at parathed samt at være afklaret er vigtigt.

Hvad er optimalt efter at komme tilbage i en kamp. Bolden skulle have været sparket højt og langt ned på modstanderens banehalvdel for at skabe panik. (Det ved vi forhåbentlig til næste gang)

1-4 er et resultat af, vi prøver at score til 2-3 så blotter man sig.

Hvad gør en trup ved det blødende mentale sår efter 1-4. Som træner tænker man en masse ting. Skal man skifte system, skal man ryste posen. 3-4 ud og nye kræfter. Men når vi ser på kampen, skal man bare huske, at de første 55-60 min spiller vi faktisk en rigtig god kamp.

Det helt store issue er, at vi inkasserer alt for mange mål. Vi har scoret 5 i de sidste 3 kampe men der er gået 9 ind. Det mest spektakulære er, at alle mål imod er scoret i 2. halvleg. Værsgo trænerteam; løs gåden. Vi vil bestræbe os på at tale, træne og gøre os klar til fredagens kamp, så vi igen kan kalde vores hjemmebane for ”Fort Holbæk”.

Sportslige hilsner
Janus Blond

Luk