Menu

Holbæk B&I vs Avarta

Kampreferat ved Janus Blond
Holbæk B&I vs. Avarta den 3. november i Holbæk Sportsby

Her er trænerteamets tanker efter en super vigtig 1-0 sejr over Avarta og et lille indblik i, hvordan vi forbereder os til lørdagens udebanekamp i Silkeborg mod Young boys.

Når man ligger sidst er det vigtigt at vinde – Det siger sig selv.

Når man har indkasseret 9 mål på 3 kampe, alle scoret i 2. halvleg, er det fantastisk at holde nullet.

Når holdet er i stand til at lægge alle tanker om poleret spil væk, og forsvare en 1-0 føring hjem via hårdt arbejde, tacklinger med hovedet i knæhøjde flyvende blocks osv. så har vi den rette ydmyghed omkring vores situation.

Det er ikke ofte, at man ser et bundhold bare køre en stensikker 1-0 sejr hjem. Der indfinder sig altid nogle nerver til sidst, når modstanderholdet satser.

Holdet gjorde det fantastisk.

Kampen var delt i tre efter min mening.

De første 20 minutter stod der faktisk Avarta på alt. Vores pres virkede ikke, dette skyldtes nok mest, at vi lige skulle finde hinanden, med en opstilling, hvor Malte var placeret som en 10 ’er og Johan på kanten. Vi ønskede egentlig at spille 4-3-3, men endte ofte i 4-4-2, hvor vi ikke fik sat presset ind med de to forreste.

Efter 20 minutter begyndte vi at hænge bedre sammen i kæderne og havde større succes i vores erobringsspil. Dette medførte også at boldbesiddelse blev meget mere lige og måske med en lille overvægt i vores favør. Jeg synes egentlig, at vi få flyttet Avarta godt og vi får spillet ind i deres organisation. Et tema for vores kamp var at have et større fokus på de simple ting. Vi har igennem de sidste 3 kampe lavet alt for mange uprovokerede fejl. Det lykkedes vi med, men det vil være et fokuspunkt i de sidste kampe også.

Vi slutter godt af inden pausen, hvor vi tale om, at vi skal blive ved med at holde os til gameplan og investere en lille smule mere i løb og nærkampe, så kan vi få kampen til at tippe til vores side.

I 2. halvleg starter vi rigtig godt, hvor vi kommer til noget ”lige ved og næsten” og forløsningen kommer efter et hjørnespark, hvor Isak Olsen behersket sparker bolden op i nettaget med sit venstreben.

Denne 1-0 føring satte gang i spekulationerne på trænerbænken. Vi havde momentum og var bedst i denne periode. Nu ville Avarta satse noget mere. Skulle vi gå efter mål nr. 2 eller skulle den forsvares hjem. Vi endte med det sidste. Vi ændrede system til 5-4-1. Det blev en forsvarskrig og ren overlevelse. Specielt med 8 min overtid, Malte i græsset med hovedeskade, de to trænerteams der var sure på hinanden (i kampen hede) men heldigvis viste holdet deres fightervilje og iver efter en sejr.

De sidste 20 min stod der Avarta på det meste, vi havde dog nogle farlige omstillinger – vi burde set i bakspejlet have scoret et mål mere, men 1 mål var nok denne skønne fredag aften på Holbæk stadion.

Der var et par spillere der udmærkede sig. Adam Ejler på venstre back spillede en flot kamp, hvor han blev bedre som tiden gik. Lidt rusten og med placerings vanskeligheder i starten, men som resten af holdet, så var han flyvende efter 20 min og resten af kampen.

De to centrale forsvarsspillere Ponder og Christoffer var også super stærke og var meget afklaret i deres forsvarsspil Det var en fornøjelse at se.

Isak Olsen kom ind fra bænken og havde den skønne venstre fod der til sidst var nok til de 3 point.

Kampen mod Young Boys

Der venter en svær udebanekamp på lørdag hvor vores spillere skal have de store lunger med og være klar til at løbe meget. Young Boys har som regel deres ”egen” bold med på Jysk park og er enormt dygtige i deres positionsdel. De spiller atypisk med deres målmand meget højt på banen. Det skaber ofte situationer med overtal.

Det er altid sjovt som hold at møde hold der spiller ultimativt og efter en koncept, der er meget åbenlyst, men udføres med høj kvalitet.

Vi vil komme i mange situationer hvor, vi godt ved hvad de vil gøre, men have svært ved at forsvare, da Young Boys udfører deres spillestil med høj kvalitet og tempo.

Vi vil dog bruge hele ugen på, at være så godt forberedt som muligt, så vores mulighed for succes er i top på lørdag i Silkeborg.