U19: ’Udfald’ gav et skidt udfald af kampen

10. May 2017

HB&I – BSV Holte 1-2 (0-0)

søndag den 7. maj 2017

0-1 (47. min.), 1-1 Hamed Rahim (52. min.), 1-2 (87. min.)


Af Henrik Brandrup


Holbæks U19-hold kan ikke rigtig få (fuldt) udbytte af deres spil, som i de sidste par kampe på mange måder har været ganske udmærket, men for ineffektivt eller ufokuseret med nogle kostbare ’udfald’ til følge. Det skal ikke være en dårlig undskyldning – og ’vinderen har altid ret’…!, men i forhold til possession og chancer, burde holdet have sat seks point ind på kontoen i de sidste 2 kampe i stedet for sølle ét. Man kan også kalde det ’dårligt’. Lidt blidere og lidt mere passende kan man sige: Ikke godt nok når man sidder på kampene. Så kan manglende skarphed i angrebene og ’tilfældige’ ping-pong-bolde i det lille felt koster meget dyrt, hvis de ender hos modstanderen. Der er emner at tage fat på til træning.

I søndagens kamp havde BSV Holte valgt at lægge ultra-defensivt fra land. Mindst 8-10 mand bag bolden, hvor deres pres først begyndte 5-10 meter inde på egen banehalvdel.

Holbækkerne spillede en form for powerplay rundt på Holtes banehalvdel og kom til 3 store muligheder det første kvarter. Glimrende spil, der førte til gennembrud, men hvor sidste fod på bolden endte med upræcise og lidt sløsede afslutninger. En kasse eller to havde pyntet.

Holte fortsatte med ’italiensk’, hvor en mand i ny og næ blev sendt afsted. Holbæk sad dog på halvlegen, uden af få scoret.

47. min. 0-1: Holte kom lidt længere frem på banen i 2. halvleg, hvilket også gav dem nogle få chancer. Et par minutter inde i halvlegen driblede en Holtespiller elegant nede på Holbæks baglinje og nåede næsten hen til det lille felt. Her stod dog endnu et par Holbækkere, så Holtespilleren fyrede bare bolden knaldhårdt ind i det lille felt, hvor der var tæt befolket. Her ramte den en Holtespiller på knæ eller skinneben og strøg i mål. Noget af en dukkert for Holbæk.

Gejsten blev dog holdt oppe. Holbæk satte flere gode angreb op og fik stadig lukket Holte godt ned, når de forsøgte at etablere et angreb. I hele kampen havde Holbækmålmand David Paris en meget stille dag på kontoret. To gode redninger hev han op af skuffen i løbet af kampen, resten af Holteafslutningerne blev lukket ned, var halvforkølede eller røg forbi. Holbæk var dog heller ikke meget skarpere, når det handlede om, at få bolden over stregen.

52. min. 1-1 Hamed Rahim:
Et frispark mod Holtes mål blev clearet fladt ud af deres felt midtfor. Her stod Hamed Rahim klar og hans målnæse svigtede ikke. Med et godt, hårdt skud satte han ’kuglen’ ind ude ved stolpen.
Endelig var der udbytte. Den vedvarende Holbæktro – med lidt rodet spil ind imellem – gav gejst til mere, men det kneb stadig med sidste fase af spillet.

87. min. 1-2: Minutterne gik og gik. Kampmønstret var det samme. Det var en kamp under vanligt niveau. Holte forsvarede sig rimelig godt, kom også længere frem på banen, men skabte ingen farlige chancer. Holbæk var tættere på nogle gange, men enten svigtede næstsidste eller sidste aflevering samtidig med, at sigtekornet vist skal justeres eller udskiftes.
Tæt på kampens slutning kom Holte til baglinjen og smækkede en høj bold ind over Holbækfeltet. Den dykkede ned ved bagerste stolpe, hvor en helt umarkeret Holtespiller blot skulle sætte indersiden på. Nok hans letteste mål i karrieren, men opdækningsmæssigt så det skidt ud med blå Holbækbriller.
Holtelejren stor-jublede, og selvom Holbæk fik sat et ekstra pres ind til sidst gav det ikke afkast. Nul og niks. Og nul point.