U19: Sort sol og sejr

19. juni 2017 - skrevet af Henrik Brandrup - kategori:

Holbæks U19-hold var taget til Allerød denne solrige og dejlige sommersøndag for at lukke forårssæsonen af. Sæsonkortet var udløbet for turneringen og for cheftræner Ib Kristensen, der i halvanden sæson har stået i spidsen for holdet.
Sidste sæson 2016 var resultat- og spillemæssigt en succes med en delt førsteplads i divisionen. Dette forår har skader hos 4-5 stamspillere fra sidste år sat sit præg på præstationskurven, men man må sige, at erstatningerne har slidt og slæbt for at byde ind og være med til at løfte. Det har givet en midterplacering, der kan godkendes forholdene taget i betragtning.

Da Allerød spiller i blå trøjer, måtte Holbæk dykke dybt i alternativt trøjevalg – eller det vil sige, at der var ikke så dybt at dykke, da det normale lime-grønne sæt var udlånt. Det blev således andre udebanetrøjer, nemlig sorte trøjer. Så med den bagende sol og sorte trøjer var der ingen fare for, at spillerne skulle komme til at fryse…
For nærværende skribent var kampen medvirkende til at sende tankerne til bandet Sort Sol’s album ’Snakecharmer’ og specielt nummeret ”It’s gonna rain”. For det var virkelig et tændt sortklædt solskinshold fra Holbæk, der som en ’charmerende slange’ huggede til. Og det kom til at regne... med mål, hele 7 af slagsen.

0-1 (3. min.) Mads Bobjerg: Holbæk sad på kampen fra start og efter få minutter modtog Tor Ømark bolden midt på egen banehalvdel. Han havde plads til at vende rundt, rystede to modstandere af sig og spillede Mads Bobjerg i dybden mellem Allerøds 4-back-kæde. Den slags er guf for Bobjerg, der som et lyn strøg afsted, afdriblede målmanden og sendte kuglen i kassen.

Allerød var nogenlunde med den første halve time, men havde ingen farlige afslutninger. Holbæk derimod var tæt på nogle gange og styrede flot kampen den sidste time. Midtbanespillerne Nikolaj Frandsen, Tor Ømark og kantspilleren Mads Bobjerg var i særlig grad kreative, pågående og fremadrettede. Nede bagfra var Benjamin Bang og Kristian Paris sikre i deres indgreb og gode, kloge igangsættere.

0-2 (33. min.) Nikolaj Frandsen: Et flot komponeret angreb fra Benjamin Bang, via Tor Ømark, Frandsen, Ruhr, videre til Bobjerg og skråt ind i feltet gav Andreas Kærlund en god scoringschance, men hans forsøg blev reddet af målmanden. Nikolaj Frandsen var dog hurtigt over returen og scorede sikkert.

0-3 (42. min.) Nikolaj Frandsen: Mads Bobjerg lavede endnu et vildt rush på højrekanten og baglinjen, hvor 4-5 modspillere blev sat af. Han serverede en sukkerbold til Frandsen, der perfekt søgte et ’frit rum’ mellem Allerøds forsvarsspillere. Han scorede køligt i varmen.

I anden halvleg sad Holbæk endnu mere på kampen. Lavede gode temposkift og forsøgte at lokke Allerød langt frem. Det var de dog ikke meget for, men kunne dog godt ’lokkes’ op midt på Holbæks banehalvdel med 2-3 spillere. Herfra kunne Holbæk så orkestrere det ene angreb efter det andet, hvor Allerøds frontløbere og midtbane blev udspillet på kryds og tværs. Både hurtige kombinationer og gode lange diagonalskift var gode våben for Holbæk.

0-4 (50. min.) Frederik Ruhr: Mads Bobjerg fandt Frederik Ruhr, der fra venstrekanten var søgt ind i banen. Ruhr snød et par Allerød-spillere udenfor feltet og bankede bolden flot og hårdt i nettet helt ude ved stolpen.

0-5, 0-6 (64. og 67. min) Mads Bobjerg: Først kombinerede Nikolaj Frandsen og Mads Bobjerg sig igennem det meste af Allerøds midtbane. Frandsen, der virkelig var i driblehumør, kom elegant fremad banen, hvor han et par gange brugte Mads Bobjerg som bande. Med hæl og tå – og ’proptrækker-driblinger’ – kørte han rundt med de næste modstandere og chippede Bobjerg fri mellem to Allerød-forsvarere på kanten af feltet i højre side. Mads betænkte sig ikke og helflugtede med ren vrist bolden op i det korte hjørne. Det var virkelig sort sol, der foldede sig ud og skinnede igennem som dagens bedste og flotteste angreb.
Få minutter efter fik Bobjerg igen en chance udenfor feltet og også denne gang omsatte han muligheden i mål ved at banke bolden ind ovre ved fjerneste stolpe.

0-7 (77. min.) Patrick Rasmussen: Der var også gode indsatser af både indhopperne Emil Nystrand fra U17-truppen og Patrick Rasmussen. Fra U17-truppen præsterede også Andreas Kærlund oppe foran et kæmpe løbearbejde i presspillet og Gustav Madsen var påpasselig og sikker i sit spil på midten. Han lavede også nogle fremragende og præcise diagonalskift.
Et lille kvarter før tid fik Patrick Rasmussen bolden i højre side. Han trak ind i banen og fik fra kanten af feltet skudt godt med det ellers kolde venstreben. Det var dog varmt og pågående nok til at skuddet blev hårdt og sad helt ude ved stolpen. Et flot mål, der krydrede nogle gode aktioner fra Patrick.

Og så var det slut med målregnen. Den sorte sol fra Holbæk havde rundet sæsonen af på fineste vis, hvor spillerne i den krævende varme virkelig gav sig i imponerende grad. Som cheftræner Ib Kristensen udtrykte det:

" En sublim U19-kamp. Drengene gav Allerød en lektion i fodbold, når det er bedst. En fornøjelse at slutte sådan af med holdet og gå på sommerferie efter et svært forår med mange skader. Spændende at følge drengene i 1. division i næste sæson".

Foto: Mads Larsen lavede 3 mål.