U19: Helsingør trak et langt strå

14. juni 2017 - skrevet af Henrik Brandrup - kategori:

Holbæk havde besøg af rækkens nummer 1, FC Helsingør, den nybagte Superligaklubs ungdomshold. En sejr til hjemmeholdet kunne bringe Holbæk op i top tre, hvis alt kunne flaske sig – også i sidste runde næste weekend.

1. min. 0-1
Der skulle desværre kun gå cirka 45 sekunder, inden en lang bold fremad banen fra Helsingør startede et større klumpspil i målfeltet hos Holbæk. Det resulterede ’tilfældigt’ i en scoring til udeholdet. Tilfældighed eller ej. Et lynmål, må man sige. Surt nok. For Holbæk var toptændt og klar til at byde topholdet trods i den bagende varme. Så snart bolden var givet op igen kløede Holbæk på i fin stil.

Det blev til flere gode angreb og særlig Mads Bobjerg på højrekanten voldte udeholdet store problemer. Inden for 12 minutter havde Holbæk 3 gode muligheder, der desværre ikke gav udbytte. Først spillede Frederik Ruhr en præcis bold frem til Andreas Kærlund, der fint sprintede sig spilbar i Helsingørs bagkæde. Han spillede skråt videre frem mod højre til Mads Bobjerg, der, efter et par træk fremad, fra en lidt spids vinkel afsluttede glimrende. Målmanden fik dog reddet.
Kort efter blev Mads ’sat i scene’ igen og strøg fra Helsingørs bagkæde, der stod relativt højt. Med en flok Helsingørspillere halsende efter sig, sprintede Bobjerg mod mål, driblede udenom målmanden og afsluttede. Her kom en forsvarsspiller dog glidende desperat og vellykket for udeholdet og fik lige præcis blokeret på målstregen.
To minutter efter havde Teodor Billeskov bolden i Helsingørs felt. Han lavede et par gode træk, prikkede bolden forbi en forsvarer og bliver herefter tacklet på benene. Det lignede et klart straffe, men dommerens fløjte var tavs.
Det blev til flere gode muligheder for Holbæk, men mål blev det ikke til. På midten var Nikolaj Frandsen i imponerende kreativt spillehumør med snævre driblinger, skarpe vendinger og retningsskift, fikse korte afleveringer krydret med lange præcise diagonalskift. Det gav mange situationer med fremdrift og overtal.

Helsingør havde også nogle udmærkede omstillinger samt nogle grundigt opbyggede og organiserede angreb. Men set henover halvlegen havde Holbæk flest muligheder.

39. min. 0-2
Set i det lys, var det ikke helt efter spillets fordeling, at Helsingør bragede sig foran kort før pausen. En løs bold endte 5-6 meter udenfor Holbæks felt, hvor den blev hamret op i krogen uden nogen chance for David Paris i Holbækmålet. Dukkert nummer to for Holbæk på en ærgerlig ’tilfældighed’.

I pausen var der god tro på tingene i Holbæks omklædningsrum. Og spillerne kom ud til anden halvleg med fortsat god gejst og tro på, at kampen kunne vendes og vindes, men at det selvfølgelig ville kræve en fortsat kæmpe indsats mod et generelt stærkt spillende og kompromisløst Helsingørhold.
Holbæk kløede på, men Helsingør viste klogskab ved at give sig god tid i deres opbyggende spil. Det var tydeligt at se, at de ikke satsede unødigt med en to-mål-føring i ryggen. De spillede meget rundt og tilbage, hvilket krævede virkelig mange ressourcer for de jagtende Holbækspillere. Holbæk skulle jo frem, men det afbødede Helsingør klogt og effektivt.

I det dejlige vejr, som kunne nydes i spillerboksen og blandt tilskuerne, stegte spillerne godt og grundigt inde på banen i solen fra en skyfri himmel. Tempoet faldt som halvlegen skred frem og det var samtidig tydeligt, at Holbæk brugte flest kræfter. Helsingør kunne specielt i de sidste 20-25 minutter presse hjemmeholdet tilbage, så Holbæk nu måtte leve på omstillinger. Dem blev der også en del af. I et forsøg på at holde dampen i omstillingerne blev der skiftet flittigt ud, men desværre gav det ikke bonus. Mads Bobjerg, Nicolai Gylling Olsen, Rasmus Jensen og Nikolaj Frandsen sled og slæbte, men det hele var lige ved og næsten.

94. min. 0-3
Og så fire minutter inde i dommerens overtid faldt straffen for vedvarende at kaste folk frem – hvilket også taktisk var nødvendigt, altså at kaste folk frem. Holbæk var kommet højt med mange spillere, men i en hurtig omstilling i de sidste sekunder, slog Helsingør til. Pludselig var de tre mod én, og så var det ingen sag at få afsluttet med endnu et mål.

Cheftræner Ib Kristensen udtalte umiddelbart efter kampen:
”Vi tabte til en bedre modstander. De var bedre på forskellige parametre, især det fysiske. Havde vi kendt vores besøgelsestid, særligt i 1. halvleg, kunne kampen have fået et andet udfald. Men godt kommet igen og ind i kampen af spilerne set i lyset af, at Helsingør i 1. halvleg scorede på to psykologisk næsten maksimalt dårlige tidspunkter – nemlig indenfor det første minut samt kort før pausen”.

Holbækkerne slutter sæsonen af næste søndag kl. 13.30 ude mod Allerød.