U19: En blandet oplevelse mod Farum

6. May 2017

Farum BK - HB&I: 3-3 (1-1)

Onsdag den 3. maj 2017

1-0 (20. min.), 1-1 Mads Bobjerg (32. min.), 1-2 Mads Bobjerg (48. min.), 1-3 Hamed Rahim (78. min.), 2-3 (82. min.), 3-3 (84. min.)


Af Henrik Brandrup

Aftenkampen i Farum blev en blandet oplevelse, der spillede på store dele af følelsesregisteret. En kamp, hvor Holbækspillerne samlet set var det bedste hold med mange gode perioder, men ikke kunne veksle dette til fuld gevinst.

Holbækkerne var virkelig klar til kamp. Allerede under opvarmningen var der tænding og spænding. Spillerne udstrålede, at denne her kamp skulle vindes.
Der var således fuld koncentration og virkelig god omgang med bolden de første 20 minutter. Mange angreb blev flot sat op – men inde foran mål og i Farums felt generelt manglede skarpheden. Hovedstød lige over, hvor der ellers var masser af tid og plads til at heade i kassen, dårlige første-touches, afslutninger lige i hænderne på Farums målmand osv. Og så kender vi alle historien… Den slags bliver straffet.

1-0: (20. min.): Holbæk skulle til at sætte et nyt opspil i gang helt nede bagfra. Endnu en angrebsopbygning var undervejs. Der var fred og ingen fare – troede man. Men en Farumspiller lå og lurede helt fremme og skulle ellers nok være til at få øje på med sine røde og gule striber på trøjen. Han blev overset og opsnappede en tværaflevering i Holbæks bagkæde. Han satte kursen lige mod mål og klappede kuglen i kassen mod en sagesløs Marcus Juhl i Holbækmålet. Ærgerligt, for Holbæk havde momentum og nu blev kampen mere lige.

Farum havde to virkelig gode afslutninger. Først et hovedstød, der hårdt blev headet modsat ned mod roden af fjerneste højre stolpe. Den havde de fleste nok set inde. Men Marcus Juhl ville det anderledes. Flyvende i fuld længde kom han med det yderste af handskerne ned til det flotte hovedstød og fik lige præcis drejet bolden udenom stolpen til hjørnespark. Fantastisk. Kampens absolut flotteste redning.
Kort efter havde Farum deres næste farlige afslutning. En hård flugter fra kanten af feltet med kurs i mål ude ved stolpen pillede Marcus Juhl også i fuld længde. Måske går han til svæveflyvning i fritiden, eller skulle måske overveje det. Han stod en helt igennem særdeles godkendt kamp.

1-1: Mads Bobjerg (32. min.): Holbæk pressede dog stadig mest på i kampen, selvom Farum absolut ikke var ufarlige. Under et vedholdende pres rundt om Farums felt, lavede Frederik Ruhr en virkelig flot og kontrolleret detalje. I en situation uden for Farums felt til venstre for buen, så det umiddelbart meget svært ud at bryde igennem den rød-gule mur af forsvarsspillere. Men Ruhr chippede bolden i en følt bue ind over Farums mur til Mads Bobjerg, der ’løb i ryggen’ på Farum-muren og perfekt omsatte muligheden i mål. Elegant lavet af Frederik Ruhr og stærkt udnyttet af Bobjerg i en tilsyneladende umulig situation.

Der var efterfølgende i halvlegen nogle løse chancer til begge hold. Tor Ømark og Oliver Kolding spillede stærkt som hhv. 8’er og 6’er. Utrætteligt fik de blokeret Farums opspil og fik hurtigt sat i scene den anden vej – eller havde kølighed til at spille bolden godt rundt.

1-2: Mads Bobjerg (48. min.): I anden halvleg fortsatte Holbæk med at være farligst og mest boldbesiddende. Oliver Kolding lagde endnu en perfekt bold. Denne gang en præcis stikning skråt frem i højre side mellem to Farumspillere, der blev overspurtet af Mads Bobjerg. Lidt inde i Farumfeltets højre side hamrede han bolden i mål helt ude ved fjerneste stolpe. Super omstilling med fuldt udbytte.
Føringen var fortjent, men der skulle kæmpes og tænkes meget for at hold momentum.

1-3: Hamed Rahim (78. min.): Derfor var målet til 1-3 ekstra forløsende. Magnus Ravn var som venstre back gået med langt frem i en angrebsopbygning. Han fik en hård aflevering, der lå lidt skævt for ham. Men ved at sparke bagom støttebenet, som eneste mulighed, havde han set Hamed Rahim komme susende indenom og afleveringen lå perfekt. Lækker detalje. Rahim var efter et par træk fremme ved hjørnet af Farumfeltet, hvor han resolut hamrede bolden over i det lange hjørne. Fremragende rush af Hamed Rahim og klinisk afsluttet.

Målet var forløsende. Lidt for meget skulle det vise sig. Følelsen af en to-målsføring med 12 minutter igen var rigtig god, særlig set i lyset af, at Holbæks overtag krævede virkelig mange kræfter. Farum blev dog ved med at bide fra sig. Der blev kæmpet for hver en meter og Holbækkerne blev presset hårdt. Farum skal roses for både ved 1-2 og 1-3 ikke at tabe kadence. De mosede utrøsteligt på, og det skulle vise sig at give pote.

2-3: (82. min.)
: Først havde Farum et skud på overliggeren efter 80 minutter og 2 minutter senere kom de først på en tværbold i feltet og fik den bugseret i kassen.

3-3: (84. min.): Reduceringen gav uro i Holbækforsvaret og det kneb med organisering og clearing. Et massivt og vedholdende Farumpres gav mål på en halvskidt clearing, hvor bolden trillede ud ved buen af feltet. Her stod i Farumspiller og tordnede bolden ind til 3-3 og stor jubel hos hjemmeholdet. Holbæks forløsning ved 1-3 var afløst af ’overlevelse’, og heldigvis holdet det uafgjorte resultat kampen ud. Et anti-klimax for Holbæk, som tabte kræfter, overblik og momentum det sidste kvarter.

Næste opgave bliver hjemmekamp på søndag hjemme mod BSV/Holte kl. 13.00.