To smukke perler og en vaks Mehder bag HBI´s femte hjemmesejr i træk

7. May 2017

 

Holbæk – Odder 2-1 (1-0)

1-0 Torbjørn Billeskov (26. min.), 2-0 Birol Serinkanli (62), 2-1 Patrick Grønbech (88). - Tilskuere: 218

 

Af Jørgen Rasmussen

 

Egentlig er det lidt absurd, at to velorganiserede og teknisk kompetente fodboldhold som Odder og HBI, der før søndagens kamp på SuRi Park begge var ubesejrede i deres seneste tre kamp – Odder kom med tre sejre i træk, Holbæk BI med to sejre og en uafgjort – er rodet ind i det, der allerede kan betegnes som et lovlig nervepirrende nedrykningsspil i en landsdækkende 2. division, som begge hold har niveau til at spille i.

 

Men sådan er det.

 

Med holdets femte hjemmesejr i træk sendte HBI gæsterne fra Odder med ned i feltet af nedrykningskandidater, hvor HBI har befundet sig permanent siden sæsonstarten.

 

Trods sejren er HBI stadig under nedrykningsstregen inden den på papiret maksimalt svære udekamp mod topholdet Middelfart i næste spillerunde – dog kun et enkelt point efter HIK og Jammerbugt, som begge vandt deres kampe i weekenden.

 

”Derfor var det selvfølgelig en uhyre vigtig sejr for os”, konstaterede en lettet og tilfreds cheftræner Freddy Andersen efter kampen.

 

”Jeg synes, vi spillede generelt spillede en god kamp og at vores sejr var fortjent, men vi havde da især i 1. halvleg noget besvær med et par af deres dygtige offensive profiler. Heldigvis har vi en god målmand i Frederik Mehder, som redder os i et par situationer.”

 

Gæsterne fra Odder havde haft et par resultatløse nærgående forsøg, da hjemmeholdets Torbjørn Billeskov efter 26 minutter resolut afsluttede en perfekt gennemført Holbæk-omstilling i højre side, hvor Simon Ustrup lagde den sidste, præcise medløbs-aflevering til Billeskov, der afsluttede fladt i modsatte sidenet – på den indvendige side. Perfekt contra. Smukt afsluttet. Flot fodbold.

 

Målet til 2-0 var helt anderledes, men mindst lige så flot. Birol Serinkanli gav igen et eksempel på sit glansnummer, da han han midt i 2. halvleg med sit venstreben plaffede et direkte frispark ind i målhjørnet fra 18-20 meters afstand. Lækkert. Det gøres simpelthen ikke bedre af spillere fra aller øverste hylde.

 

I kampens slutfase, et par minutter før tid, reducerede Odder, så spænding om udfaldet blev tilskuerne på SuRi Park såmænd heller ikke snydt for – selv om de fleste vist gerne havde været den foruden.

 

Spillemæssigt var det jævnbyrdigt og de oplagte målchancer var også nogenlunde ligeligt fordelt i kampen. Den blev afgjort til HBI´s fordel i kraft af to meget smukke perler og en vaks og vågen målmand, Frederik Mehder – og så må det være en vitaminbombe til selvtilliden, at det var HBI´s femte hjemmesejr i træk og tiende ponts i de seneste fire kampe. Sådan en statistik taler for sig selv.