Ny struktur i bredde-afdelingen: Udvalg i offensiven for de mange sekundahold

27. juli 2017 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori:

”Formålet med Børne- , Bredde- og Ungdomsudvalget er, at det skal skabe så optimale rammer som muligt, så vi kan tiltrække og fastholde medlemstilslutningen til klubben, både hvad angår spillere, trænere og administrative personer.”

Hørt før, måske, og formanden for HBI´s seneste offensiv på børne- og breddefronten, Jakob Andersen, betegner da også selv beskrivelsen af udvalgets arbejde som ”ny vin på gamle flasker.”,

”Men det er dog med en modernisering og tidssvarende organisering af hele bredde- og ungdomsafdelingen i HBI”, tilføjer han.

Det handler om, at udvalget indfører en rød tråd i måden at modtage nye spillere og deres forældre, skaffe og uddanne trænere, tage sig af spilletøj, materialer m.v. til de forskellige ungdomsårganges 2., 3. og 4. hold (hvis der er så mange) fra U17´s 2. hold og hele vejen nedefter til de aller yngste.

”Ambitionen er at få skabt en enkel og forståelig struktur, hvor alle ved, hvem de skal gå til med deres spørgsmål - og ingen skal være i tvivl om, hvem der gør hvad.”

Udvalget har også fokus på det rent materielle: Trøjer og spilletøj, for eksempel:

”Vi indfører en tøjpolitik. Trøjer og spilletøj til de enkelte årgange og hold er klubbens ejendom, så det skal afleveres tilbage, så det kan genbruges, hvis det selvfølgelig er pænt og i orden. På den måde kan klubben spare mange penge”, siger Jakob Andersen.

BBU-udvalget arbejder i princippet for alle de hold i klubben, som ikke er førstehold og derfor betragtes som elite.

Selv om sekundaspillere i breddeafdelingen udgør langt hovedparten af HBI´s flere end 600 medlemmer, er det som regel eliteafdelingen, der får omgivelsernes opmærksomhed og omtale – og, måske derfor, også har lettest ved at tiltrække frivillig arbejdskraft.

For BBU-formand Jakob Andersen er det ikke helt sådan.

”Jeg har bare et hjerte for fodbold, og jeg vil gerne gøre noget for de unge. Sammenholdet og turene...”

Jakob Andersen er årgang 1968, indfødt og nu tilbagevendt holbækker, pendler til jobbet som fagforenings-formand for Københavns Chauffører under 3F.

Han kan altså noget med at organisere, strukturere, motivere. Og kan lide det. Ikke mindst, når det giver synlige, mærkbare resultater for andre end den elite, der bedst kan klare sig selv.”

Sådan fristes man til at konkludere om manden, der har valgt at dedikere sin frivillige arbejdsindsats i HBI til fordel for de ikke så ambitiøse, de ikke så dygtige – de fleste af klubbens ungdomsspillere med andre ord.

Jakob Andersen har meldt sig som træner for U17´s fjerdehold, selv om hans egen søn fra årgangen er med i førsteholdstruppen.

”Det har altid været en stor årgang i HBI, men drengene er nu i den alder, hvor mange holder op med at spille fodbold. Især, hvis de ikke lige spiller på førsteholdet eller hvis der ikke er nogen til at tage sig af dem. Vi var da også i tvivl, om vi skulle tilmelde et fjerdehold, men nu prøver vi, for alle der træner og er med i klubben skal selvfølgelig også ud at spille kampe og med på ture, så de bliver en del af fællesskabet”, siger Jakob Andersen.

BBU-udvalget refererer til klubbens bestyrelse, og da bredde og elite er hinandens forudsætning, er Klaes Egel Rasmussen fra klubbens eliteudvalg og Holbæk Sportsakademi, Stenhus, også tilknyttet udvalget.

Foto: Jakob Andersen, formand for HBI´s Børne-, Bredde- og Ungdomsudvalg.