Managerens formel: Pres, genpres, højere tempo og flere afslutninger

3. august 2017 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori:

Oprykning til 2. division er det meget klart udmeldte succes-kriterium fra HBI´s ledelse før den kommende sæson i Danmarksserien. Og dermed er der jo spillet noget af en pres-bal i fødderne på klubbens nye træner-team og delvist nye spillertrup, erkender manager Morten Skovby med et hørbart smågrin i telefonen:

”Ja, det er jo kravet, og det er selvfølgelig en udfordring, især fordi der kun er én oprykningsplads fra hver kreds i Danmarksserien og måske to eller flere seriøse bejlere. Sidste sæson var Herlev for eksempel kun to mål fra oprykning, så det kan blive tæt.”

Morten Skovby er ikke i tvivl om, at Holbæk slutter i toppen af rækken og således vil være blandt kandidaterne til oprykning.

”Det føler jeg mig ret sikker på. Men ud fra det kendskab vi har fået til vores kommende modstandere i Danmarksserien, er det vurderingen, at fire-fem af dem har nogenlunde samme niveau som de hold, vi mødte i forårets nedrykningsspil i 2. division.”

Morten Skovby nævner sidste års tophold Herlev, oprykkerne fra Slagelse og Ledøje-Smørum som de hold, han forventer vil være Holbæks hårdeste konkurrenter til oprykning.

Forud for søndagens premiere-kamp kl. 13.30 på SuRi Park mod Taastrup melder den nye manager og førsteholdsansvarlige om god tilstand og stemning i truppen:

”Vi har ni nye spillere i bruttotruppen på i alt 28. Der er blandt andet hentet tre op fra U19 og et par stykker fra andetholdet. Det er en stor udskiftning, men der trænes godt, stemningen er fin og spillerne har taget godt imod de taktiske ændringer, vi har arbejdet med.”

Taktiske ændringer?

”Vi har arbejdet meget med pres og genpres og den defensive organisation, når vi ikke har bolden. Vi vil gerne have lidt mere tempo i spillet, end vi tidligere har haft, og offensivt har vi trænet nye skabeloner i forhold til opspil og afslutninger. Jeg synes, spillerne har taget det nye til sig. Vi har set positive elementer i vores seneste træningskampe, men det kræver selvfølgelig lidt mere tid og tilvænning, inden alle er helt fortrolige med det.”

Træner-teamet, manager Skovby og 1st team coach Lars Feist, har blandt andet benyttet sommerens træningskampe til at teste forskellige forsvars-konstellationer:

”Vi har alle tilbage fra ferie og stort set vores foretrukne start 11´er på plads. Vi er lidt i tvivl om et par positioner, men selv om vi har haft en stor udskiftning i truppen, synes jeg, det ser fornuftigt ud.”

Og sammenlignet med forårstruppen:

”Denne her bliver bedre! De nye i truppen har et fint niveau med nogle spændende spidskompetencer. En måned eller to mere, så tror jeg, vi ser en trup, der er stærkere end den vi havde i 2. division.”

Og det vil du gerne citeres for?

”Ja, ja … det tror jeg på”, kom det eftertænksomt fra klubmanden og manager Morten Skovby, som nu har påtaget sig ansvaret hurtigt at få HBI tilbage som divisionshold .

 

Manager Morten Skovby (Foto: Laila Versemann)