Holbæk Cup 2017: Belønningen er de glade børn og deres forældre

2. juni 2017 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori:
Jacob Madsen er en af den slags ildsjæle, der kan få ting til at ske i en fodboldklub:
Han er 40 år, uddannet el-installatør med ansættelse hos rådgivende ingeniørfirma Terkel Pedersen i Holbæk.
Da hans fodboldglade søn som tre-årig begyndte i HBI, blev Jacob Madsen opfordret til at ”hjælpe lidt til ind imellem”. Kort tid efter var han træner for det hold, sønnen spiller på. Det er han stadig. Han er også såkaldt P+træner, dvs. ansvarlig for de fire yngste årgange i HBI, og særdeles aktivt medlem af klubbens kommunikationsudvalg.
På årets generalforsamling i HBI fik han selvfølgelig prisen som Årets ungdomsleder 2016.
Med det afsæt sagde Jacob Madsen for et par måneder siden ja til at træde ind i HBI´s bestyrelse, hvor han fik opgaven som kasserer.
På den post har han så også styr på økonomien i blandt andet klubbens nye store offensiv på ungdomsfronten, kæmpestævnet Holbæk Cup, der sidste år samlede 158 børne- og ungdomshold, cirka 1300 spillere, på banerne på Borgmestergårdsvej i Holbæk.
Det var så i øvrigt et stævne, som Jacob Madsen selv stod bag som iværksætter og stævneansvarlig, sammen med en anden HBI´er, Danijel Djekic:
Vi fik ideen i maj sidste år. Vi spurgte ikke nogen, men heldigvis fik vi hurtigt støtte og opbakning fra både bestyrelsen og frivillige i klubben.”
Det lyder nemt?
Jeg synes nu ikke, det var særlig nemt at skaffe frivillige sidste år. Til gengæld blev der ydet en kæmpe indsats af de cirka 50 ledere, trænere og forældre og 20 dommere, der hjalp med til at gøre stævnet til en succes.”
Jacob Madsen håber, at erfaringerne fra sidste års stævne vil gøre det lidt nemmere at arrangere Holbæk Cup 2017, også selv om han forventer deltagelse af endnu flere hold og endnu flere spillere:
Vi brugte rigtig mange timer på det. Aftener. Weekender. Vi var uerfarne som stævnearrangører og vidste ikke helt, hvad vi gik ind til. Vi gik bare i gang og lærte af vores erfaringer undervejs. Det kommer os forhåbentlig til gode i år.”
Hvorfor overhovedet bruge så megen energi på et sommerstævne i HBI-regi?
Jeg synes, det er vigtigt, at vi i HBI som den største fodboldklub i Nordvestsjælland også kan tilbyde vores egne unge spillere et privat stævne. Og det er da også vigtigt for klubben, at den ikke kun med divisionsholdet, men også på ungdomsfronten kan vise sit ansigt udadtil.”
Men tids- og arbejdskrævende arrangementer som for eksempel Holbæk Cup kommer ikke af sig selv. Nogen skal gøre arbejdet. Frivilligt. Ulønnet. Så hvad er det egentlig Jacob Madsen ser som sin belønning for indsatsen:
Generelt set er det jo bare super dejligt at opleve et stævne med så mange glade børn og forældre. Det er belønning i sig selv. Men det er da også rart at vide, at størstedelen af det overskud, vi forventer igen i år, går tilbage til klubbens ungdomsafdeling – og i særdeleshed til de årgange der hjælper med.”
Vi har et princip om, at jo mere man som frivillig bidrager til arrangementet, desto mere får man tilbage til den ungdomsårgang, man repræsenterer. Hjælp til selvhjælp. Det er et godt princip, synes jeg.”
Tilmelding og information om Holbæk Cup 2017 på www.holbaekcup.dk
Foto: Jacob Madsen