Afbudsramt Holbæk-mandskab: Super-sejr i strid modvind og på trods

30. september 2017 - skrevet af Jørgen Rasmussen - kategori:

Holbæk var så hårdt afbudsramt på spillerfronten, at ingen, heller ikke de mest farveblinde, behøvede ty til klassikere som dommeren, banen eller vejret – i dette tilfælde en spil-ødelæggende blæst på langs ad banen - som forklaring, undskyldning om man vil, hvis det skulle ende med et Holbæk-nederlag i Kastrup.

Men der blev slet ikke brug for undskyldninger.

Et – ifølge manager Morten Skovby - lydhørt, påpasseligt og i perioder velspillende meget ungt og i samlet kampantal urutineret Holbæk-mandskab præsterede storartet og blev belønnet med en flot udesejr, som sender holdet helt op i haserne på rækkens tophold, Slagelse.

Et Holbæk-hold uden den målfarlige karantæneramte forsvarsspiller Mikkel Adamsen, uden førstemålmand Christian Mortensen, som skulle passe sit politi-arbejde, uden de skadede Mikkel Jensen, Sebastian Johansen og Jonas Bengtsson – og med en startopstilling der talte de småskadede Marcus Carlson Pedersen, Ferdinand Bangsgaard, som måtte lade sig udskifte kort før pausen og Kevin Nauta, som måtte udgå efter et slag på en i forvejen øm, muligvis brækket, næse.

Det gav alt sammen en hel del kreative udfordringer både før og under kampen til HBI´s træner-team, som undervejs måtte flytte rundt på spiller-brikkerne, sende to unge debutanter på banen og skifte taktisk opstilling for at få holdet til at hænge sammen.

Det var derfor tilfreds manager Skovby, som kunne gøre status efter en hektisk eftermiddag med mange hurtige beslutninger og direktiver til spillerne:

”Spillerne fortjener stor ros for en koncentreret indsats. De var rigtig gode til at tage de nødvendige taktiske ændringer til sig undervejs i kampen.”

Efter en forrygende Holbæk-start i medvind og et fortjent føringsmål sat ind af Jesper Friis Halling efter et mønsterangreb, kom hjemmeholdet gradvist mere med i kampen.

”Vi havde seks store chancer og burde have scoret yderligere, så vores pauseføring var for lille”, mener Morten Skovby.

Da en sygdomssvækket Ferdinand Bangsgaard, en af holdets rutinerede og bærende kræfter, måtte lade sig udskifte kort før pausen, valgte træner-teamet at erstatte ham med lyn-kanten Andrew Kakooza og flytte Jesper Friis Halling lidt tilbage på banen:

”Andrew kvitterede med et mål og to assister til Malte og Billeskov, så man må sige, han blev kampafgørende”, roser Morten Skovby – og indrømmer, at han havde lidt bange anelser, da han sendte sit hold på banen til en 2. halvleg i strid modvind.

”Men da Kastrup udlignede efter et af deres farlige hjørnespark, reagerede vores spillere jo igen rigtig fint”, siger en lettet og – mon dog ikke? - berettiget stolt manager Skovby efter en – omstændighederne taget i betragtning - flot udesejr. Skabt i modvind og på trods!

 

Holbæks opstilling:

Magnus Christoffersen – Mads Bobjerg Larsen, Magnus Carlson Pedersen, Kevin Nauta (Frederik Ruhr Jensen, ´64), Birol Serinkanli – Frederik Parishus, Jonas Thomsen, Ferdinand Bangsgaard (Andrew Kakooza, ´42) - Malte Sjørslev, Jesper Friis Halling (Mathias Eilstrup Larsen, ´88), Torbjørn Billeskov.

 

 Andrew Kakooza - et mål og to oplæg for Holbæk. (Foto: Laila Versemann)