Fem hurtige til Charlie Pedersen

11. august 2016


Din bedste kamp for Holbæk?

Sådan en kan jeg ikke lige udpege. Jeg var der kun i en halv sæson, og det er længe siden. Men jeg kan huske, at jeg havde bolden i nettet i min debut mod KB, hvor jeg var 12. mand og blev skiftet ind. Det var meget ærgerligt, men dommeren sagde, at jeg havde haft hånd på bolden. Og så tabte vi i stedet for at få uafgjort.

Og din værste Holbæk-kamp?

Det er svært efter så mange år at huske de enkelte kampe i detaljer. Men jeg har da sikkert brændt et par chancer i nogle af de kampe, jeg fik.

 

Hvem er den bedste du har spillet sammen med?

Det er Claus Larsen i Køge. Vi kendte jo hinanden ud og ind og kunne finde hinanden i søvne på banen. Jeg kan give et eksempel fra foråret 1975. Vi mødte AaB på Køge Stadion, og Claus og jeg stod og sludrede med linjevogteren. Vi sagde til ham: ”Kig nu godt efter, når vi giver bolden op. Så gør vi sådan, sådan og sådan - og så sidder den i kassen! Så gjorde vi sådan, sådan og sådan - og så var der mål. Linjevogteren kiggede på os, og mon ikke han tænkte ”Det var satans!”. Claus var en dygtig tekniker og kunne lægge afleveringerne fuldstændig præcist. Samtidig var han hurtig og meget målfarlig.

 

Hvem er den bedste træner du har haft?

Ingen tvivl om, at det er Edvin Hansen, som fik mig til Køge. Jeg kunne både lide hans træning, og den måde vi skulle spille fodbold på i kampene. Det handlede om, at vi bare skulle score et mål mere end modstanderne. Hans menneskelige kvaliteter var også store.

 

Har du fulgt med i Holbæks kampe og i nogle år Nordvest FC's kampe, siden du selv spillede i klubben?

Nej, det har jeg ikke. I øvrigt er jeg meget sjældent til fodboldkampe som tilskuer. Jeg ser lidt i fjernsynet. Jeg har heller ikke kontakt med nogle af personerne fra min korte tid i Holbæk. Men sidste år var jeg selvfølgelig med til festen, da Køge Boldklub fejrede 40 års jubilæet for guldmedaljerne. Det var en sjov dag.

 

 undefined

Tak for i dag. Nu skal du slippe, siger reporteren efter de afsluttende ”fem hurtige” til Charlie Pedersen. Foto: Natascha Madsen